Bevelaars hebben het misschien al gemerkt, de draadafsluiting rond het speeltuintje achter de oude pastorie in Bevel is weg.

Dat is de start van voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuwe buurtplek, waar kinderen kunnen spelen en iedereen mekaar kan ontmoeten en ontspannen. Tegen dat het mooi weer wordt, zal Bevel er een leuke pleisterplek bij hebben!

Eind januari verwijderen gemeentearbeiders de laurierhaag en daarna verdwijnen ook de huidige speeltoestellen. Daarna starten de werken om de buurtplek nieuw leven in te blazen. We gaan voor een ontmoetingsplaats voor jong en minder jong en een leuke speelplek voor nóg jonger.

Hoe is het er nu?

Nu staan er hier en daar speeltoestellen op een grasveld, met weinig onderlinge verbinding en met de buurt en met weinig zitgelegenheden. De basis om er een nóg aangenamere plek van te maken is er dus zeker.

Wat zal het worden?

Een ontmoetingsplek

Je hebt zo van die plekken waar je meteen even wil gaan zitten. Om te verpozen, iets te lezen, een babbeltje te slaan, te mijmeren, ... Met de combinatie van de grote bomen, het karakteristieke gebouw van de academie en een zicht op de omgeving wordt de nieuwe buurtplek zo'n plaats.

Nieuwe verharding op de paadjes leiden passanten en gebruikers er spontaan naar toe. Er is schaduw voor wie dat wil of een plek in de zon maar bovenal een plek om samen te zijn met al wie er nog vertoeft.

Een speelzone...

Een hoop netten en touwen om kinderen te verstrikken in speelplezier. Klimmen en klauteren, balanceren op balken en onderin de beschutting van de speeltoren de fantasie de vrije loop te laten... de speelmogelijkheden zijn divers.

De speeltoestellen komen op een talud van een meter hoog, zo voelen de kinderen zich helemaal de koning. Echt elk kind kan er terecht want de schommel is ook geschikt voor kinderen met een handicap.

... met een speelroute

De speelroute gaat om en door de speeltoestellen heen. Ook als je met ouders of opa en oma enkel een klein rondje bent wandelen, kun je als kind de nevenroute pakken en lekker gaan ontdekken over de verschillende parcourselemenenten.

Door het toevoegen van natuurlijke elementen als stapstammen, balanceerbalken, keien en een wilgenhutje wordt een parcours gecreëerd. Adieu saaie wandelingen!

Wanneer zal het af zijn?

Het nieuw ingezaaide jonge gras moet eerst voldoende sterk worden om al die spelende en wandelende voetjes aan te kunnen. Wanneer de nieuwe buurtplek echt open gaat voor iedereen, zal daar mee van afhangen.